Agility (Behendigheid):

Sinds september 2012 heeft onze kringgroep ook het Agility of het behendigheids programma in haar aanbod opgenomen. Agility is zonder enige twijfel één van de mooiste takken in de hondensport en is hét programma voor de aktieve hondensporter. Onze kringgroep heeft de vijfvoudig Belgisch Kampioen in deze discipline in haar rangen en samen met onze instructeur staan ze te popelen om hun kennis met u te delen. Iedereen is welkom om bij ons agility te beoefenenen of hij nu wedstrijdambities heeft of niet.

Agility is zonder twijfel een zeer spectaculaire sport. Het is een plezier om te zien hoe de geleider zijn hond door of over de verschillende hindernissen stuurt. Deze sport heeft veel overeenkomsten met het jumping uit de paardensport. Immers moet er ook hier een vast parcours afgelegd worden binnen een bepaalde tijd. Het niet correct nemen van een hindernis levert strafseconden op of kan zelfs leiden tot diskwalificatie. De hond die de snelste tijd neerzet in een (liefst) foutloos parcours wint de wedstrijd.
De meeste wedstrijden bieden ook verschillende onderdelen aan. Zo is er de "jumping" die enkel uit springoefeningen bestaat of de "time gambling" waarin op voorhand dient gezegd te worden op hoeveel tijd u individueel het parcours zal belopen. Hij of zij die het dichts bij zijn vooraf bepaalde tijd zit wint dit onderdeel. Agility is dus veel meer dan zomaar een hindernissen parcours. Het is een samenspel tussen hond en geleider waarbij de geleider minstens een even grote rol speelt als zijn of haar hond. Het is immers de taak van de geleider om het parcours te verkennen zijn de hond er dan probleemloos door te navigeren.

Het aanbod binnen de V.V.D.H. is eerder beperkt voor wat betreft de officiële wedstrijden. Onze club is echter een officiële F.C.I. club en dus kunnen onze leden zonder enig probleem uitkomen op wedstrijden die bestemd zijn voor alle rassen. Het is altijd weer een mooi zicht wanneer we onze Duitse Herder zien opduiken tussen de kleine Border Collies en andere vinnige viervoeters. Niet zelden echter staat onze Herder op het podium. Laat u dus zeker niet afschrikken om Agility te proberen. Het is een prachtsport.

Meer weten? Vraag zeker meer informatie aan onze instructeurs.

Zie ook: [ Africhting ] [ Basisopleiding ] [ Wandelsport ]


Contacteer ons

Email: info@kringgroep-riemst.be

Social Media:

Design by:

Design by:

Vereniging Voor Duitse Herders